اصلاح بینایی با عینک

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید یا نمی‌خواهید به وسیله عمل جراحی، عیوب انکساری چشم‌تان را بر طرف نمایید، لازم است از عینک استفاده کنید. عینک وسیله‌ای اپتیکی است که با تغییر همگرایی یا واگرایی پرتوهای نوری می‌تواند عیوب انکساری را تصحیح کند. یعنی کسانی که نزدیک بین، دور بین، دارای آستیگمات یا مبتلا به پیر چشمی هستند، نیاز به عینک دارند. به این ترتیب، عدسی عینک، قرنیه و عدسی چشم مجموعاً قادر خواهند بود تا تصویر واضحی از اجسام را بر روی شبکیه ایجاد کنند.

انواع عدسی‌های متداول

عدسی‌ها به دو دسته کلی عدسی‌های شیشه‌ای و پلاستیکی طبقه‌بندی می‌شوند. عدسی‌های شیشه‌ای که از قدمت بیشتری برخورد هستند، غالباً دوام بیشتری نسبت به عدسی‌های پلاستیکی دارند و برخلاف عدسی‌های پلاستیکی دیرتر خش برمی‌دارند. ولی عدسی‌های شیشه‌ای زودتر می‌شکنند و این امر می‌تواند برای چشم بسیار خطرناک باشد. حُسن عدسی‌های پلاستیکی هم امکان ایجاد پوشش‌های مختلف ضدبخار، ضدانعکاس، جاذب پرتوهای ماوراء بنفش، جاذب پرتو مادون قرمز، ضدخش و... است. این نوع عدسی‌ها همچنین باعث افزایش ایمنی چشم‌ها نیز می‌شوند. نوع خاصی از انواع عدسی‌های پلاستیکی، عدسی‌های پلی‌کربنات هستند که مقاومت زیادی در برابر ضربه و شکستگی دارند، به همین دلیل در برخی مشاغل به عنوان عینک ایمنی و عینکی مطمئن برای ورزشکاران به کار می‌روند.

عدسی‌های پلاستیکی و شیشه‌ای همچنین ممکن است از جنس فوتوکرومیک باشند. این نوع عدسی‌ها در مقابل نور شدید (به ویژه طول موج‌های کوتاه نور) تیره شده و تغییر رنگ می‌دهند. کاهش شدت نور باعث تغییر رنگ عدسی به حالت اولیه می‌شود.

گاهی عدسی‌های پلاستیکی و شیشه‌ای ضریب شکست بیشتری نسبت به حالت معمول دارند و این امر باعث کاهش ضخامت عدسی برای یک نمره معین می‌شود. به این عدسی‌ها، عدسی‌های فشرده می‌گویند.

نوع دیگر عدسی، عدسی‌های آسفریک (غیرکروی) است که نازک‌تر و در نتیجه سبک‌تر خواهد بود. خاصیت دیگر این عدسی‌ها ایجاد کیفیت بهتر دید است.

در افراد دچار پیرچشمی و یا برخی از اختلالات چشمی کودکان و یا نوجوانان از عدسی‌های ویژه دوکانونی یا چندکانونی و یا عدسی‌های تدریجی استفاده می‌شود. این عدسی‌ها باعث خواهند شد محدوده دید فرد در فواصل گوناگون به نحو چشمگیری بهبود یابد.

در مورد عینک‌های طبی باز هم برای‌تان می‌نویسیم اما همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که نمره عینک فقط باید توسط اپتومتریست یا چشم پزشک تعیین شود.


می پسندم 3 +