قبل از سفر چشم هایتان را دریابید

در روزهای باقی‌مانده تا سال جدید و در تعطیلات نوروزی آمار مسافرت‌های برون‌شهری هموطنان 70 درصد بیشتر از روزهای معمول می‌شود؛ این در حالی است که به همین اندازه میزان سوانح رانندگی نیز بالا می‌رود. کارشناسان پلیس راهور علت 77 درصد این حوادث را عامل انسانی دانسته و پس از آن عواملی چون وسیله نقلیه، راه و آب و هوا را در بروز این حوادث دخیل می‌دانند. «دکتر ابراهیم جعفرزاده‌پور» اپتومتریست توضیح می‌دهد که مشکلات چشمی تا چه حد می‌تواند مخاطرات ناگواری برای رانندگان و سرنشینان وسایل نقلیه داشته باشد. وی می‌گوید: «خودرو‌ها زمانی سرعت کمی داشتند و یک فرد با دید متوسط هم می‌توانست آنها را به راحتی کنترل کند اما اکنون این وسایل شتاب خیلی زیادی پیدا کرده‌اند و کارخانه‌ها برای پایین‌ آوردن قیمت تمام شده، استحکام آنها را هم کاهش داده‌اند. به همین دلایل اگر فردی معاینه‌های چشم‌پزشکی را با دقت پشت سر نگذارد، زمانی که به عنوان راننده یک وسیله نقلیه وارد جامعه شود، عملکرد نامناسبی خواهد داشت و جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازد.
معاینه‌های چشمی مواردی چون کیفیت دید، عمق و بعد بینایی را شامل می‌شود که با افزایش آنها، توانایی درک موقعیت اجسام توسط راننده بیشتر خواهد شد. هم‌چنین بررسی کامل عیوب انکساری فرد در این معاینه‌ها بسیار اهمیت دارد. افرادی که مشکل عیب انکساری دارند بعد از مدتی رانندگی، دید خود را تا 40 درصد از دست می‌دهند. آنها در مسافت‌های طولانی بعد از چند ساعت رانندگی متوالی قادر به دیدن محیط اطراف خود نیستند و این بسیار خطر آفرین است.
هم‌چنین اگر دید رنگ افراد دچار اختلال باشد بسیاری از علائم و نشانه‌ها توسط وی تشخیص داده نمی‌شود که این موضوع هم در حوادث رانندگی نقش دارد. 
نکته دیگر استفاده از عینک‌های آفتابی حین رانندگی است. اگر خودروی شما از نمایشگرهای الکترونیکی «LCD» استفاده می‌کند به هیچ عنوان از عینک‌های آفتابی با لنز پولاریزه استفاده نکنید،‌ اما در مورد نمایشگرهای عقربه‌ای بهترین عینک، عینک پولاریزه است و توصیه می‌کنیم از این نوع عینک به خصوص در هوای آفتابی استفاده شود چون کیفیت رانندگی را بهبود بخشیده و از چشم به خوبی محافظت می‌کند. 
شاید بپرسید بهترین زمان برای رانندگی کردن چه ساعتی از روز است؟ در پاسخ باید اشاره کنم ساعت‌های 9 صبح تا 13 بعد از ظهر، چشم بهترین راندمان را دارد. در روزهای بلند سال از حدود ساعت 17 بعد از ظهر تا 40 دقیقه قبل از غروب آفتاب می‌توان با شرایط بینایی مناسبی رانندگی کرد. بدترین زمان برای رانندگی هم ابتدای طلوع و غروب خورشید است زیرا عملکرد فیزیولوژیک چشم و شرایط محیطی در بدترین وضعیت قرار دارد.
نکته آخر اینکه مصرف‌کنندگان لنزهای چشمی بهتر است هنگام رانندگی طولانی، از لنزهای یک بار مصرف که ضریب ایمنی بالاتری دارند و سلامت چشم شما را تضمین می‌کنند، استفاده نمایند؛ در صورتی‌که این کار امکان‌پذیر نباشد، توصیه ما به کار بردن لنزهای «سیلیکون هیدروژل» است.  
پس قبل از آغاز سفرهای طولانی، چشم‌هی‌تان را دریابید و آنها را به یک متخصص نشان دهید.


می پسندم 0 +