این مطلب را جوانان با دقت بیشتری بخوانند - درمانگاه فوق تخصصی قوز قرنیه

کراتوکونوس(قوز قرنیه) بیماری چشمی پیشرونده‌ای است که معمولا" در سنین نوجوانی یا جوانی بروز می‌کند. در این بیماری قرنیه نازک شده و شکل آن تغییر می‌یابد. قرنیه به طور طبیعی گرد و کروی شکل است ولی هنگام ابتلا به کراتوکونوس، برآمده و مخروطی شکل می‌شود. این مسئله بر روی زاویه شکست نور، هنگام ورود به چشم تأثیر گذاشته و سبب کاهش وضوح بینایی می‌گردد. خوب است بدانید قوز قرنیه در 90 درصد موارد در هر دو چشم دیده می‌شود ولی ممکن است در یک چشم هم رخ دهد. مطالعات نشان می‌دهد قوز قرنیه در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان شایع‌تر است.

نکته مهم در مورد این بیماری آن است که مدتی به‌صورت نهفته باقی می‌ماند؛ به همین دلیل تشخیص آن نیز دقت زیادی می‌طلبد. بیماران دارای این مشکل اغلب با تغییر مداوم شماره عینک، هاله بینی، حساسیت به نور و... به پزشک مراجعه می‌کنند.

برای تشخیص این بیماری بررسی‌های ژنتیکی، بررسی شاخص‌های توپوگرافی، معاینات چشمی دقیق و... از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

البته با پیشرفت‌های سریعی که در عرصه چشم‌پزشکی رخ داده و می‌دهد، همه ساله روش‌های مختلفی برای تشخیص، درمان و کنترل قوز قرنیه مانند هر بیماری دیگری مطرح و ارائه می‌شود، اما هر چه تکنیک‌های درمانی و پیشگیرانه بیشتری معرفی می‌گردد، انتخاب بهترین روش برای کنترل این بیماری نیز مشکل‌تر می‌شود.

روش‌های درمانی از لنزهای سخت معمولی آغاز شده، لنزهای ClearKone و لنزهای PROSE را در برگرفته و تا کاشت رینگ ادامه پیدا می‌کند و در برخی موارد در انتهای مسیر درمان، بیمار با پیوند قرنیه هم مواجه می‌گردد. البته هیچ‌یک از این روش‌ها به درمان واقعی کراتوکونوس منجر نمی‌شود، اما با بهبود دید بیمار، به بالا بردن کیفیت زندگی و توانمندی وی کمک می‌کند تا حدی که فرد بتواند فعالیت‌های عادی خود را به راحتی انجام دهد.

از سوی دیگر Cross Linking به عنوان روشی برای کنترل پیشرفت بیماری مطرح می‌باشد؛ اما با وجود گسترش روزافزون این روش، در خصوص سن مناسب و نیز چگونگی انجام این تکنیک همچنان نظرات متفاوتی وجود دارد.

با توجه به همه این موارد، همواره پرسش‌هایی در ذهن بیمار وجود دارد؛ مثلاً آنکه:

  • چه علائمی نشانه وجود کراتوکونوس است؟
  • در صورت وجود آستیگماتیسم نامنظم چگونه تشخیص دهیم که فرد به کراتوکونوس مبتلا است یا خیر؟
  • در صورت وجود کراتوکونوس چه اقدامی باید برای جلوگیری از پیشرفت بیماری صورت گیرد؟
  • چگونه می‌توان مشکلات بینایی فرد را کاهش داد و شرایط زندگی عادی را برایش فراهم کرد؟
  • چه توصیه‌هایی باید در مورد سایر افراد خانواده بیمار انجام شود؟
  • مسیر مناسب درمان کدام است و بیمار در این مدت چه مواردی را باید رعایت کند؟

با توجه به مشکل بودن تشخیص کراتوکونوس، پاسخ دادن به پرسش‌های فوق نیازمند آشنایی کامل به تمامی روش‌های تشخیصی و درمانی این بیماری و نیز در اختیار داشتن تجهیزات و لوازم مرتبط است.

بیمارستان فوق تخصصی چشم‌پزشکی نور برای یاری رساندن به این گروه از هموطنان که از قوز قرنیه رنج می‌برند، اقدام به راه‌اندازی کلینیک کراتوکونوس نموده است. چشم‌پزشکان فوق تخصص قرنیه و سگمان قدامی بیمارستان، با در اختیار گرفتن جدیدترین تکنولوژی‌های تشخیصی، پیشگیری کننده و درمانی، در این کلینیک پذیرای بیماران هستند..

همچنین بخش لنزهای تماسی بیمارستان با دسترسی به انواع مختلف لنزهای مخصوص کراتوکونوس، خدماتی را به بیماران عزیز ارائه می‌دهد تا ضمن بهبود وضعیت بینایی، از بهترین شرایط ممکن برای انجام امور جاری زندگی برخوردار گردند.

 

تلفن نوبت دهی بیماران کراتوکونوس (24 ساعته): 82400-021

 


می پسندم 0 +