مراقب چشمتان باشید، لطفا!

ساعت یک نصف شب، اورژانس چشم پزشکی، عروس خانم با لباس سفید و تور و تاج و دسته گل، روی صندلی اورژانس نشسته و مثل ابر بهار اشک می ریزد و از شدت درد نمی‌تواند چشم راستش را باز کند. چشم پزشک کمی به عروس خانم و همراهان دلداری می‌دهد، با قطره بی‌حس کننده، درد را آرام و معاینه را شروع می‌کند.

لنز تماسی را از چشم عروس خانم بیرون می‌آورد و می گوید: << متأسفانه قرنیه‌تان عفونت کرده، امیدوارم خطرناک نباشد و زود خوب شود. لنز را از کجا گرفته بودید؟>>

<< از آرایشگاه. کی خوب میشه، دکتر؟ ما فردا داریم می‌ریم ماه عسل>>.

<< متأسفم؛ حداقل 2- 3 هفته‌ای طول می‌کشد، تازه هر روز باید ویزیت بشین تا مطمئن شویم که عفونت کنترل شده>>.

                                   *******************************

مطلب بالا یک داستان تخیلی نبود؛ از این موارد به وفور دیده می‌شود؛ اما کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

حقیقت این است که امروزه استفاده از لنزهای تماسی امروزه در بین اقشار مختلف جامعه کاربرد فراوانی پیدا کرده. استفاده  از لنز به جای عینک، استفاده از لنز رنگی زیبایی، استفاده از لنزهای سخت به منظور اصلاح آستیگماتیسم شدید و یا قوز قرنیه از شایع ترین کاربردهای لنزهای تماسی می باشد. همچنین امروزه لنزهای نرم پانسمانی و سایر انواع لنزهای سخت، نرم یا ترکیبی کاربرد گسترده ای در چشم پزشکی دارد.

اما شما که از لنزتماسی استفاده می کنید، آیا به جز زیبایی به سلامت چشم هایتان هم فکر می کنید؟ توصیه ما این است که موارد زیر را حتما" به یاد داشته باشید:

  • لنز تماسی یک وسیله بهداشتی شخصی است ( مثل مسواک!). پس همانطور که از مسواک شخص دیگری استفاده نمی کنید، از لنز دیگران هم استفاده نکنید.
  • لنزهای تماسی (بخصوص لنزهای نرم) باید برای هر بار مصرف به درستی تمیز و ضد عفونی شوند. از آب شیر برای شستشوی لنز نرم استفاده نکنید. نحوه استفاده از هر یک از محلول های ضد عفونی کننده را به دقت از روی بروشور آن مطالعه کنید و دقیقا" مطابق دستور عمل کنید.
  • موقع خوابیدن، حمام کردن و یا استفاده از استخر حتما" لنز را خارج کنید. خوابیدن و حمام کردن با لنز نه فقط با خطر گم شدن لنز همراه است، بلکه احتمال ایجاد عفونت های جدی و خطرناک را به دنبال دارد.
  • هنگام استفاده از لنز تماسی در صورت بروز قرمزی، درد و آبریزش چشم ها، احساس جسم خارجی یا هر مشکل دیگر، فورا" لنز را خارج کنید.اگر این علائم ظرف مدت کوتاهی (یکی - دو ساعت) بر طرف نشد حتما" به چشم پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت بروز عفونت قرنیه به دنبال استفاده از لنز، حتما" قطره های تجویز شده را به درستی استفاده کنید. عفونت های ایجاد شده به دنبال استفاده از لنز تماسی می توانند بسیار خطرناک باشند.
  • در محیط های آلوده و پر گرد و غبار از استفاده از لنز خودداری کنید.
  • به تاریخ مصرف لنز دقت کنید و لنزها را در زمان مناسب تعویض نمائید.
  • از مصرف خودسرانه قطره های چشمی به همراه لنز تماسی خودداری کنید. برخی از قطره های چشمی ممکن است روی لنز رسوب کرده، آن را خرب کنند.
  • جای لنز را همیشه تمیز نگه دارید و هر 2 - 3 ماه یکبار تعویض نمائید.

امیدوارم چشم هایتان همیشه سالم، بینا و زیبا باشد. 


می پسندم 0 +